Spotify Link Kısaltma Nasıl Yapılır?

By -

Spotify, günümüzde müzik dinlemek için en popüler platformlardan biri ve birçok kullanıcı sevdiği müzikleri paylaşmak için Spotify’ı kullanıyor. Ancak, bazen Spotify URL’leri çok uzun olabiliyor ve bu da paylaşırken zorluk yaşamamıza sebep olabiliyor. İşte Spotify link kısaltma hakkında bilmeniz gerekenler.

Spotify link kısaltma yöntemi, Spotify şarkılarının, albümlerinin veya çalma listelerinin URL’lerini daha kısa ve daha kolay anlaşılır hale getirmek için bir yöntemdir. Bu, sosyal medyada paylaşım yaparken veya bir web sitesinde yayınlarken kullanılabilecek güzel bir yöntemdir.

Spotify URL kısaltmak için iki ana yöntem vardır: URL kısaltma siteleri kullanmak veya Spotify’in kısaltılmış URL hizmetini kullanmak.

Spotify Link Kısaltma Nasıl Yapılır?

Önce Spotify uygulamasında açmak istediğiniz şarkıyı, albümü veya çalma listesini bulun. Ardından, sağ tıklayarak şarkının/albümün vb. link’ini kopyalayın. (Copy Song Link)

spotify link kısaltma

Örneğin, Self Control şarkısı için link şu şekilde görünebilir:

https://open.spotify.com/track/6JNJERZGJwDVgkmbohBw7u?si=78adf60a7d1a493b

Bu URI’yi, kısaltmak istediğiniz bir URL kısaltma aracına yapıştırarak daha kısa bir URL oluşturabilirsiniz. Kullanabileceğiniz birkaç URL kısaltma aracı şunlardır:

  • TinyURL: TinyURL, URL’leri kolayca kısaltmanızı sağlayan bir başka araçtır. Yapıştırılacak Spotify URI’yi TinyURL arama kutusuna yapıştırın ve “Make TinyURL!” düğmesine tıklayın. TinyURL, daha kısa bir URL oluşturacaktır.
  • Rebrandly: Ücretsiz ve ücretli sürümleri mevcuttur. Kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve özelleştirilebilir kısaltılmış URL’ler sunar.
  • Bitly: Popüler bir URL kısaltma aracı olan Bitly, ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Kısaltmak istediğiniz Spotify URI’yi Bitly adres çubuğuna yapıştırın ve “Kısalt” düğmesine tıklayın. Bitly, daha kısa bir URL oluşturacaktır. (Kayıt olmanız gerekir)
  • Ow.ly: Ow.ly, Hootsuite’un bir URL kısaltma aracıdır ve popüler bir seçenektir. Yapıştırılacak Spotify URI’yi Ow.ly arama kutusuna yapıştırın ve “Kısalt” düğmesine tıklayın. Ow.ly, daha kısa bir URL oluşturacaktır. (Ücretli)
  • T2M: Ücretsiz bir URL kısaltma hizmetidir. Kullanıcıların linklerini özelleştirmelerine izin verir ve kullanıcı dostu arayüzü vardır. (Kayıt olmanız gerekir)

-->