Aynı Telefonda 2 Whatsapp Kullanma Özelliği Nasıl Aktifleştirilir?

By -

Aynı anda 2 WhatsApp kullanmak artık mümkün!

Bir telefonda 2 whatsapp kullanmak Android telefonlar için mümkün hale geldi. Şu anda yalnızca Android kullanıcıları için mümkün olan bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların yapması gereken birkaç işlem bulunuyor. Artık Android kullanıcıları WhatsApp’ı farklı hesaplar arası geçiş yaparak kullanabilecekler. Böylelikle konuşmalar, grup mesajları, aramalar ve bildirimler farklı hesaplara ayrıştırılmış bir şekilde takip edilebilecek.

Aynı anda 2 WhatsApp kullanma özelliği nasıl aktifleştirilir

Aynı anda 2 WhatsApp kullanma özelliğini aktifleştirmek için;

  1. Yapmadıysanız eğer, Android telefonunuzda WhatsApp beta versiyonuna (2.23.17.8) güncelleştirme yapın.
  2. WhatsApp uygulamasına giriş yapın
  3. Ayarlar bölümüne girin
  4. Sağ üst kısımda bulunan aşağı yönü gösteren yuvarlak içerisindeki oka basın.
  5. Açılan pencereden hesap ekleme işlemlerinizi gerçekleştirerek aynı telefonda 2 whatsapp kullanma özelliğini aktifleştirebilirsiniz

WhatsApp’ın sağlamış olduğu aynı telefonda 2 whatsapp kullanma özelliği sayesinde önemli (iş, yakın arkadaş vb.) konuşmalarınızı günlük kullandığınız hesaptan rahatça ayrıştırabilirsiniz. Böylelikle gereksiz bildirimlerden ve meşgul edilmeden WhatsApp’ınızı verimli biçimde kullanabilirsiniz.

WhatsApp hesabınızı yeni bir cep telefonuna bağladığınızda, sohbet geçmişiniz tüm bağlı cihazlarınızda senkronize edilir.

WhatsApp’ın resmi blog gönderisinde açıklandığı gibi, bu özellik özellikle küçük işletme sahipleri için çok kullanışlı görünüyor, çünkü ek çalışanlar artık aynı WhatsApp Business hesabı altında müşterilere doğrudan telefonlarından yanıt verebilir hale gelmiş oldu.

WhatsApp ayrıca, eşlik eden cihazlara bağlanmak için yeni bir alternatif ve daha verimli bir yolun önümüzdeki haftalarda tanıtılacağından da bahsediyor. Kullanıcılar, bir QR kodunu taramak yerine telefonlarında cihaz bağlantısını etkinleştirmek için kullanabilecekleri tek seferlik bir kod almak için WhatsApp Web’e telefon numaralarını girebilecekler.

Çoklu hesap özelliği, beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilir ve önümüzdeki haftalarda daha da fazla kullanıma açılması bekleniyor. Denemek isteyen kullanıcılar, Google Play Beta Programı’na katılabilir ve Android için en son WhatsApp beta güncellemesini indirebilir. Şu anda iOS’ta özelliğin ne zaman çıkacağına dair herhangi bir bilgi yok.

WhatsApp’ın yerel çoklu hesap desteğini daha da geliştirmek için çalışmaları hala devam ediyor. Bu konuda Meta’dan herhangi bir resmi duyuru yapılmamış olsa da, içeriden gelen bilgiler bunu doğruluyor.

Koddit Yazılım ve Danışmanlık [email protected]

-->